تغذيه مادر در دوران بارداري علاوه بر حفظ سلامت او، به طور مستقيم بر سلامت نوزاد نيز اثرگذار است. در مجله سلامتي دلتا مطلب مواد مغذي مورد نياز و خوراکي‌هايي که از طريق آن مي‌توان نياز بدن را در اين دوران رفع کرد به شما معرفي خواهيم کرد.

تغذيه در دوران بارداري

متخصصان توصيه مي‌کنند ن با مصرف انواع غذاها و نوشيدني‌هاي سالم در دوران بارداري، مواد مغذي مورد نياز براي رشد و پرورش جنين خود را فراهم کنند. در اين مطلب مجله دلتا به شما خواهيم گفت که تغذيه در دوران بارداري چگونه بايد باشد. 


غذاهايي که بايد مصرف شوند



در دوران بارداري هدف از تغذيه، تامين مواد مغذي مورد نياز مادر و جنين است. ن باردار نسبت به ساير ن به مقدار بيشتري کلسيم، اسيد فوليک و آهن در رژيم غذايي خود نياز دارند، که بايد آن را با خوردن مواد غذايي متفاوت تامين کنند. براي رسيدن به اين هدف بايد 5 دسته از مواد غذايي نقش پررنگي در رژيم غذايي ن باردار داشته باشد. اين 5 دسته شامل ميوه‌ها، سبزيجات، پروتئين‌هاي بدون چربي يا کم‌چربي، غلات کامل و لبنيات است.


خواص گروه سبزيجات


ميوه‌ها و سبزيجات


ن بايد در دوران بارداري مقدار فراواني ميوه و سبزيجات مصرف کنند. توصيه مي‌شود هر روز 5 تا 10 وعده از ميوه‌ها و سبزيجات به مقدار کم مصرف شود.


پروتئين‌هاي کم‌چربي


ن باردار بايد منابع مناسبي را براي تامين پروتئين روزانه خود انتخاب کنند. اين منابع مي‌تواند شامل گوشت قرمز، گوشت طيور، ماهي، تخم‌مرغ، حبوبات، شير، پنير و مغزها باشد.


غلات کامل


اين مواد غذايي منبع مناسبي براي تامين انرژي، فيبر، آهن و ويتامين‌هاي خانواده‌ B است. حداقل نيمي از کربوهيدرات مصرفي ن باردار در روز بايد از غلات کامل تامين شود. غلات کامل شامل جودوسر و نان‌هاي سبوس‌دار است.


لبنيات


مصرف روزانه 3 تا 4 وعده لبنيات به ن باردار توصيه مي‌شود. فرآورده‌هايي مانند شير، ماست و پنيرهاي کم‌چرب و کم‌نمک گزينه‌هاي خوبي به شمار مي‌روند.


مواد غذايي که مصرف آنها محدوديت دارد


کافئين


مصرف کم‌تر از 200 ميلي‌گرم کافئين در روز براي ن باردار بي‌خطر است. به نظر نمي‌آيد کافئين منجر به سقط جنين يا تولد زودهنگام نوزاد شود.


ماهي


ماهي منبع مناسبي براي تامين پروتئين ن باردار است. ماهي‌هاي سالمون و ساردين علاوه بر داشتن پروتئين بالا، حاوي اسيدهاي چرب امگا-3  است که به سلامت قلب کمک مي‌کنند.


لبنيات در دوران بارداري


خوراکي‌هايي که نبايد مصرف شوند


ماهي‌هاي محتوي مقادير بالاي جيوه


معمولا ماهيان بزرگ مانند ه‌ماهي و اره‌ماهي مقدار زيادي جيوه دارند و بهتر است ن باردار از خوردن آن‌ها خودداري کنند. جيوه ماده‌اي سمي است که مي‌تواند از طريق جفت به بدن جنين برسد و براي رشد مغز، کليه‌ها و سيستم عصبي جنين خطرناک است.


غذاهاي پاستوريزه‌ نشده


خطر دو نوع مسموميت غذايي در ن باردار بالا است که به وسيله باکتري ايجاد مي‌شود و همچنين بروز نوعي عفونت انگلي که مي‌تواند منجر به سقط جنين شود. براي جلوگيري از اين عارضه ها، ن باردار بايد از مصرف شير غير پاستوريزه‌ و فرآورده‌هاي آن خودداري کنند.


عوارض خوردن گوشت گاو در بارداري


گوشت خام


عفونت در ن باردار مي‌تواند به جنين آنها منتقل شود. ممکن است اين عفونت مشکلاتي از قبيل نابينايي و معلوليت‌هاي ذهني براي نوزاد ايجاد کند. توصيه مي‌شود مادر از مصرف گوشت خام يا نيم‌پز بپرهيزد. اين ممنوعيت شامل ماهي و فرآورده‌هاي آن مانند سوشي نيز مي‌شود.






مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : ن ,باردار ,بايد ,مصرف ,جنين ,دوران ,ن باردار ,مواد غذايي ,دوران بارداري ,توصيه مي‌شود ,براي تامين ,براي تامين پروتئين
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

کتاب و جزوه Ruby دانلود بهترین های کامپوتر و موبایل پیچک پلاس پرشیابوک - پايگاه دانلود رایگان کتاب که اینطور راهنمای جهیزیه Gregory آرشیو کامل نوحه ها، روضه ها و مداحی های محرّم