لوبيا سبز ميتواند به راحتي نيازهاي تغذيه اي بدن شما را تامين کند. اين سبزي حاوي مواد مغذي مفيد مانند ويتامين A، C، K و B6 و غني از بسياري از مواد معدني سودمند و منبع خوبي از اسيد فوليک است. جدا از اين، مقدار قابل توجهي از کلسيم، سيلي، آهن، منگنز، بتا کاروتن، پروتئين، پتاسيم و مس را داراست.در مجله دلتا با خواص لوبيا سبز بيشتر آشنا مي شويد.
1. مبارزه با سرطان
لوبيا سبز سرشار از کلروفيل است. افرادي که غذاهاي کبابي دوست دارند بهتر است همراه با کبابشان مقداري لوبيا سبز ميل کنند تا آثار منفي دود ناشي از کباب کردن را کاهش دهند.
2. باروري و بارداري
مطالعات نشان دادهاند که مصرف آهنِ بيشتر از منابع گياهي، مانند اسفناج، لوبيا، کدو حلوايي و لوبيا سبز همراه با غذاهاي سرشار از ويتامين C، مانند گوجه فرنگي، فلفل دلمه اي در باروري ن و جذب آهن بيشتر موثر است.
3. کاهش خطر افسردگي
مصرف مقدار کافي ويتامين B9 موجود در لوبيا سبز،ميتواند خطر افسردگي را کاهش دهد. ويتامين B9 ميتواند در توليد هورمونهاي سروتونين، دوپامين و نوراپينفرين اختلال ايجاد کند. اين هورمونها در تنظيم حالت خُلقي، خواب و کنترل اشتها مؤثرند.
4. سلامت استخوان ها
يک فنجان لوبيا سبز تقريبا معادل 20? نياز روزانه بدن به ويتامين K و 4 درصد کلسيم موردنياز بدن را تأمين کند.مصرف کافي ويتامين K موجب بهبود سلامت استخوان و افزايش جذب کلسيم و کاهش دفع آن از طريق ادرار ميشود.
5. کمک به کنترل وزن
اگر به اندازه دور کمرتان اهميت ميدهيد، نبايد لوبيا سبز را فراموش کنيد.يک فنجان لوبيا سبز درحدود 28 کالري دارد. اين مقدار لوبيا سبز تقريبا بدون چربي و قند کمي دارد.لوبيا سبز بدون کلسترول. بااينکه بدن براي رشد سلولي مناسب به مقداري کلسترول نياز دارد، ولي مقدار زياد آن براي بدن مضر است. مصرف زياد کلسترول ميتواند موجب تجمع چربي در سرخرگها شود. اين امر جريان خون به قلب و مغز را کاهش ميدهد و خطر بروز سکته مغزي و حمله قلبي را افزايش ميدهد.يک فنجان لوبيا سبز سرشار از فيبر است که ميتواند با کاهش فشار خون به سلامت قلب کمک کند.
بايد مراقب لوبيا سبز کنسروي باشيد. زيرا يک فنجان لوبيا سبز کنسروي حاوي مقدار زيادي سديم بيش از ميزان مورد نياز بدن است.
7. لوبيا سبز فودمپ (FODMAP) بسيار پاييني دارد
از ديگر خواص شگفت انگيز لوبيا سبز،ميتوان به فودمپ پايين اشاره کرد که براي افرادي که دچار مشکلات گوارشي مزمن هستند مفيد است. فودمپها انواعي از کربوهيدراتهاي هضمنشدني است که موجب ايجاد گاز، شکمدرد، اسهال و يبوست ميشوند. مصرف غذاهايي که فودمپ کمي دارند ميتواند تأثيري چشمگير در بهبود مشکلات گوارشي داشته باشد.
8. لوبيا سبز پروتيين هم دارد
بدن براي حفظ سلامت سيستم ايمني،سلامت استخوانها، مو، اندامها و عضلات به پروتئين نياز دارد.پروتئينهاي گياهي را بايد روزانه همراه با پروتئينهاي ديگر مصرف کرد تا بدن ترکيب کاملي از پروتئينها را جذب کند.
9. لوبيا سبز منبع خوب ويتامينها و مواد معدني
لوبيا سبز حاوي بسياري از ويتامين ها و مواد معدني ضروري مانند ويتامين B9 است.
لوبيا سبز و ويتامين ها
ويتامين C
ويتامين C با خاصيت آنتياکسيداني که دارد مي تواند به تقويت سيستم ايمني کمک ميکند. لوبيا سبز تقريبا 25? نياز روزانه بدن به اين ويتامين را تأمين ميکند.
ويتامين A
فقط هويج چشم هايتان را تقويت نمي کند، بلکه ويتامين A هم در تقويت بينايي ، سلامت دستگاه ايمني و توليدمثل حرفي براي گفتن دارد. فراموش نکنيد که ويتامين A فقط يک ويتامين نيست، بلکه گروهي از ترکيبات مفيد است.
مواد معدني
لوبيا سبز منبع خوبي از منگنز است که با خاصيت آنتياکسيداني که دارد به سوخت و ساز،سلامت استخوانها و بهبود زخم ها کمک ميکند.
نحوه نگه داري لوبيا سبز
براي جلوگيري از کاهش خواص لوبيا سبز و مواد مغذي آن بايد وقتي لوبيا را فريز کرديد و دوباره مي خواهيد مصرف کنيد، آن در مقداري آب بريزيد و بپزيد.لوبيا سبز را هميشه در کيسه پلاستيک و در يخچال نگه داري و ظرف يک هفته مصرف کنيد.
پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي بيشتر ، “12 خوراکي پر خاصيت سبز” را مطالعه کنيد.
درباره این سایت